Hem Dikey Hem Yatay Gidebilen Halatsız Asansörle Türkiye’de Lider Olacak

Perspective of blue glass corridor in office center

1460965826_ThyssenKrupp_Turgay_Sarli_Yeni_800x533

 Türkiye’deki son dönem faaliyetleri hakkında bilgi veren thyssenkrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, pazar liderliğini hedeflediklerini söyledi.
 Türkiye’de yılda 25 bin asansör ve yürüyen merdiven satıldığını belirten Şarlı, Almanya ve İspanya’nın bu rakamın çok gerisinde kaldığını ifade etti.
 Turgay Şarlı, hem dikey hem yatay hareket edebilen halatsız asansör teknolojisinin 2017 yılında satışa sunulacağını kaydetti.

thyssenkrupp Asansör Türkiye’nin son dönemdeki faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Genel Müdür Turgay Şarlı, hedeflerinin liderlik olduğunu söyledi. Dünya genelinde 150 ülkede faaliyet gösteren şirketin Türkiye ofisinin 1999 yılından bu yana hizmet verdiğini anımsatan Şarlı, “2015 yılının ikinci yarısından itibaren merkez ülke olarak konumlandırılan Türkiye’de, inşaat sektörünün gelişimi ile birlikte büyümemizi sürdürüyoruz. Bu ivmemizi korumayı ve pazar lideri olmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’de büyümelerini destekleyecek alanlar arasında metro gibi ulaşım platformlarının da yer aldığını vurgulayan Turgay Şarlı, “thyssenkrupp Asansör’ün bu alandaki global deneyim ve uzmanlığını Türkiye’ye taşıyoruz. Şirketimizin son olarak Barselona metrosunun yeni istasyonlarında kullanıma sunduğu 128 yürüyen merdiven ve 52 asansör, her yıl 30 milyon kişiyi taşıyacak. Benzer projeleri Türkiye’de de gerçekleştirebilecek güçteyiz. Aynı şekilde, AVM’ler, oteller, hastaneler ve ofisler için hayata geçireceğimiz projeler de büyümemizi destekleyecek” diye konuştu.

Her yıl 25 bin asansör ve yürüyen merdiven satılıyor

Türkiye pazarına ilişkin bir değerlendirme yapan Turgay Şarlı, “Türkiye’de her yıl 25 bin asansör ve yürüyen merdiven satılıyor. Beş yıl içinde bunun 35 bin adede çıkacağını öngörüyoruz. Kullanım alanlarında ilk sırayı yüzde 50 ile konutlar alırken, sırasıyla ofisler, AVM’ler ve ulaşım alanları, konutları takip ediyor. Yıllık bazda toplam satış rakamlarının Almanya’da 15 binden, İspanya’da ise 10 binden az olduğu göz önünde bulundurulursa, Türkiye’nin ne denli önemli bir pazar olduğu daha iyi anlaşılacaktır. Şu an yaklaşık 500 yerel şirket, Türkiye’de pazarın yüzde 60’ını elinde bulunduruyor. Yabancı markaların payı yüzde 40 seviyesinde. Ancak yeşil bina standartlarının oturması, ekonomiklik ve konfor beklentilerinin artması, yabancı markaların pazar payını yükseltecektir” dedi.

Bir hastane ile bir ofisin asansör konusundaki ihtiyaç ve beklentilerinin birbirinden çok farklı olduğuna değinen Turgay Şarlı, “Örneğin hastanelerde güvenlik ve çalışabilme oranının yüzde 99,9’un altına inmemesi gerekiyor. 5 yıldızlı bir otelde görünüm önemliyken, ofislerde bekleme süresini azaltmak ve hız önem kazanıyor. Gerek yeni projelerle gerekse modernizasyon projeleri ile tüm segmentlerin isteklerine uygun çözümler sunuyoruz” dedi.

Hem dikey hem yatay gidebilen asansör geliştirdi

Şarlı’nın verdiği bilgilere göre, thyssenkrupp Asansör, geliştirdiği inovatif ürünlerle klasik asansör kavramını yeniden şekillendirmekle kalmıyor, yapı endüstrisini de farklı bir boyuta taşıyor. “Şirketimizin geliştirdiği hem dikey hem de yatay olarak hareket edebilen MULTI adlı asansör sistemi, halatsız bir yapıya sahip” diye konuşan Şarlı, “Bu sayede bina içinde asansör kuyusu açmaya da gerek kalmıyor ve her metrekarenin çok önemli olduğu binalarda dikkate değer oranda alan kazanımı oluyor. Halen 246 metre yüksekliğinde bir kulede son testleri gerçekleştirilmekte olan MULTI’nin satışlarına 2017 yılında başlanacak. Ürünün kısa süre içinde Türkiye’deki büyümemizin önemli yapı taşlarından biri olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.


e-bülten'e üye olun
E-Posta:

Redüktör Dergisi Reklamlar

URL: https://www.reduktordergisi.com/?p=5735

Yazan - May 9 2016. Kategori Firma Haberleri, Haberler. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Foto Galeri

Giriş | Designed by Gabfire themes YukarıYukarı