Hannover Fairs Turkey Ekonomik Durgunluğa Rağmen Büyüyor

kiçik

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık, dünyanın en büyük fuar şirketlerinden biri olan Deutsche Messe’nin Türkiye’deki iştiraki olarak iş ortakları ile birlikte 19 ayrı fuar organize ediyor. Bu fuarların büyük çoğunluğu otomotiv yan sanayi, makine ve makine halısı üretimi gibi Türkiye ihracatının önemli kalemlerini oluşturan sektörlere yönelik fuarlar (WIN Metal Working, WIN Automation, Aluexpo, Automechanica İstanbul). Bunların yanı sıra, enerji sektörüne dönük olarak, ICCI Fuarı’nı, iklimlendirme sektörüne dönük olarak ISK-SODEX’i, ICT sektörüne yönelik ise CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı’nı düzenliyor.

“Ekonomik durgunluk uluslararası fuarların önemini arttırdı”
Yaşanan ekonomik durgunluğa rağmen yeni pazarlar için fırsatlar sunan ticari fuarların firmalar için vazgeçilmez bir araç olduğuna dikkat çeken Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Kühnel, görüşlerini şu sözlerle ifade ediyor: “Son dönem yaşanan ekonomik istikrarsızlık, elbette birçok sektörü etkiledi. Firma ziyaretlerimizde bizim de gözlemlediğimiz şey şirketlerin önlerini görmekte zorlanmaya başladığı ve planlamalarında kısmı değişiklikler yapmaya başladıkları… Ancak aynı zamanda, gözlemlediğimiz bir diğer şey de sektörde tutunma çabası içinde olan firmaların pazarlama, tanıtım, saha araştırması, yeni pazar olanakları gibi çalışmalarını çok dikkatli ve sonuç odaklı yapmaya yöneldikleri… Özellikle üretici firmalar için daralan iç pazar karşısında, gelişen yeni pazarlara ulaşmak ve bu doğrultuda doğru araçları kullanmak büyük önem arz ediyor. Tam da bu noktada, uluslararası fuarların öneminin azalmaktan çok arttığını söylemek gerekiyor. En büyük pazarlama mecrası olan fuarlar, darboğaza giren sektör için bir çıkış kapısı niteliğindedir ve rekabet gücünü kaybetmek istemeyen firmalar için fuar katılımını zaruri hale getirmektedir. Bu nedenle, doğru satıcı ile doğru alıcıyı bir araya getirmeyi başaran fuarlar için bu dönem küçülmekten çok büyümenin yaşanabileceği bir dönem.”

2015 yılına dair değerlendirmesini de paylaşan Kühnel, “2015 tüm ekonomik ve politik dalgalanmalara rağmen bizim için güzel bir yıl oldu. Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz 11 fuarda, 5000’in üzerinde katılımcıyı yaklaşık 300 bin ziyaretçi ile buluşturarak, ilgili sektörler için önemli bir iş hacmi yaratmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sayının yüzde 7’sini yabancı ziyaretçi oluşturdu ve geçtiğimiz yıla göre yüzde 14 artış yakalamış olduk. Ancak hedefimiz uluslararası ziyaretçi ve tanıtım faaliyetlerimizle bu sayıları her yıl daha da yukarıya taşımak ” diye belirtiyor.

WIN Eurasia fuarlarının tüm hissesi satın alındı
WIN Eurasia Metal Working ve WIN Eurasia Automation, Avrasya bölgesinin en önemli endüstri fuarları olarak öne çıkıyor. Kühnel, WIN Eurasia fuarlarının önemini, “2014 yılında 158 milyar dolar olarak gerçekleşen toplam Türkiye ihracatından yaklaşık yüzde 10 pay alan makine sektörünün hedefi, 2023 yılında 100 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşarak dünyanın en büyük beş makine ihracatçısı arasına girmek. WIN Eurasia fuarları sektörün bu hedeflerini tutturmasına katkı sunuyor,” sözleriyle ifade ediyor ve geçtiğimiz aylarda değişen ortaklık yapısına ilişkin şunları aktarıyor: “Geçtiğimiz temmuz ayına kadar biz bu süreci Bileşim Fuarcılık ile işbirliği içinde ilerlettik ve bu süre zarfında, WIN fuarlarını güzel bir noktaya taşıdık; şimdi ise WIN fuarlarının tüm hisselerini satın almış durumdayız. Yeni dönemde hem satış hem de organizasyonun tek elden yürütülmesinin daha verimli sonuçlar doğuracağına inanıyoruz. Önceliğimiz, fuarlarımızın uluslararası karakterini -hem katılımcı hem ziyaretçi bazında- daha da güçlendirmek ve gerek iş ortaklarımız gerek de müşterilerimizle eskisinden çok daha güçlü ilişkiler kurmak olacak. Kısacası, tüm sektörü bir araya getiren vazgeçilmez bir ticari platform olma konumumuzu pekiştirmeyi amaçlıyoruz.”

 
İmalat endüstrisinin buluşma noktası
11-14 Şubat 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan WIN Eurasia Metal Working, bir kez daha metal işleme ve yüzey işlem sanayiinin liderlerini ağırlayacak. Metal Working Eurasia kapsamında ziyaretçiler sac levha işleme teknoloji zincirinin tamamına ulaşabilecek. Son teknolojilerin ön plana çıkacağı etkinlikte katılımcılar; demir-çelik, alüminyum, metal, otomotiv gibi çeşitli sektörlerin üretim süreçlerini daha etkin hale getirmeye yönelik ürün ve hizmetleri sergileyecekler. Surface Treatment Eurasia fuarı kapsamında ise yüzey temizliği ve ön işlem ekipmanları; boya ve plastik kaplama sistemleri; galvanizasyon sistemleri; özel yüzey kaplama teknolojileri; boya, cila ve kaplama malzemeleri sunulacak. Parts2Clean markası altında oluşturulacak uluslararası pavilyon kapsamında ise endüstriyel parça ve yüzey temizleme teknolojileri bir arada sergilenecek.

Geçtiğimiz yıl WIN Metal Working fuarımızda bir yeniliğe imza atarak, iş sağlığı ve güvenliği (İSG) konusunun artan önemine dikkat çekmek amacıyla, Safe@Work adlı özel bir bölüm oluşturulmuştu. Aynı zamanda, yine ilk kez düzenlenen Robotiks Zirvesi ile lider firmaların robotik çözümlerini anlatıp sergileyebileceği özel bir forum ve sergi alanı düzenlenmişti. Bu yıl her iki özel bölüm zenginleştirilmiş içeriklerini ile ziyaretçilerle buluşmaya hazırlanıyor.

19-21 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan WIN Eurasia Automation ise Otomasyon Eurasia, Electrotech Eurasia, Materials Handling Eurasia ve Hydraulic&Pneumatic Eurasia fuarları kapsamında; kablolardan akışkan gücü teknolojilerine, sürücü teknolojilerinden yazılımlara, robot kollarından insansız forkliftlere bir fabrika için gerekli tüm çözümleri tek çatı altında ziyaretçilerine sunmaya hazırlanıyor. Etkinlik, geleceğin fabrikalarına yönelik doğru çözümlere ulaşmak isteyen ziyaretçiler için bir kez daha bölgenin lider inovasyon platformu olduğunu kanıtlayacak.


e-bülten'e üye olun
E-Posta:

Redüktör Dergisi Reklamlar

URL: https://www.reduktordergisi.com/?p=4703

Yazan - Kas 4 2015. Kategori Haberler. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Foto Galeri

Giriş | Designed by Gabfire themes YukarıYukarı