Arçelik A.Ş.’den Türkiye Ekonomisine 6 Rüzgar Santraline Eş Değer Enerji Tasarrufu

1454925400_Can_Dincer_574x768

Sürdürülebilirliği iş modelinin odağına koyan, kaynakların verimliliği konusuna en üst seviyede hassasiyet gösteren Arçelik A.Ş., enerji verimliliği yüksek ürünlerin kullanımını teşvik eden yenileme kampanyaları ile Türkiye ekonomisi için değer yaratıyor. Arçelik, 2014 ve 2015 yıllarında gerçekleştirdiği yenileme kampanyalarında Türkiye çapındaki yetkili satıcılar ve servislerinin çevreci yaklaşımı ve verdiği destek ile topladığı ürünleri geri dönüştürerek 2,5 Megawatt gücünde 6 rüzgâr santralinin yıllık enerji üretimine eşdeğer tasarruf sağladı.

‘Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın’ vizyonu doğrultusunda küresel varlığını güçlendiren ve tüm süreçlerinde sürdürülebilirlik bilinciyle hareket eden, doğanın ve ekolojik sistemin korunması için projeler geliştiren Arçelik A.Ş., 2014 yılında ‘Doğaya Dönüş Başlasın’ sloganıyla Türkiye’nin en büyük yenileme hareketini başlatmıştı.

Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların (AEEE) Kontrolü Yönetmeliği kapsamında hayata geçirilen yenileme kampanyası 2015 yılında yeniden uygulamaya konuldu. Yenileme kampanyasında, Arçelik ve Beko bayileri ile yetkili servisler tarafından tüketicilerden toplanan ürünler geri dönüştürülmek üzere Eskişehir ve Bolu’daki geri dönüşüm tesislerine gönderildi. Bu tesislerin 2014 ve 2015 yılı performansı sonucunda 2,5 Megawatt gücünde 6 rüzgâr santralinin yıllık enerji üretimine eşdeğer tasarruf elde edilerek ülke ekonomisine katkı sağlandı.

Geri Dönüşüm Tesislerinde dönüştürülen ürünlerden elde edilen malzemelerin ekonomiye geri kazandırıldığını söyleyen Arçelik A.Ş. Ticari Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Can Dinçer, “Türkiye çapına yayılmış yetkili satıcılarımız ve servislerimizin desteğiyle 2014 ve 2015 yıllarında topladığımız beyaz eşyaları geri dönüştürmemizin sonucu olarak Türkiye’nin enerji faturasından 17 milyon TL’lik tasarruf sağlandı. Elektrik enerjisinde 40,8 GWh’lık tasarruf miktarı, 14 bin hanenin 1 yıllık toplam elektrik tüketimine karşılık geliyor. Bu sayede 20 bin ton karbondioksit salımı da azaltılmış oldu. Ülkemizin enerji verimliliğine önemli katkı sağlarken tüketicilerimiz için tasarruf sağlayacak ürünler sunuyoruz, aynı zamanda doğaya karşı sorumluluğumuzu da yerine getiriyoruz” dedi.

Tesisler faaliyete başladıkları günden bugüne kadar geçen süreçte yaklaşık 200.000 adet ürünün geri dönüşümü tamamlandı. Geri dönüşüm süreci ile birlikte pazarda ikinci el, kontrolsüz piyasaya sürülmüş, piyasaya sürenin belli olmadığı ve risk içeren ürünlerin de satışı engelleniyor ve böylelikle tüketicilerin güvenilir olmayan ürün kullanımının da önüne geçiliyor. Kayıtlı bir şekilde yapılan geri dönüşüm faaliyetleri ile geri dönüşüm sonrasında oluşan demir, bakır, alüminyum ve plastiklerin de ikincil hammadde olarak ekonomiye kazandırılması sağlanıyor.


e-bülten'e üye olun
E-Posta:

Redüktör Dergisi Reklamlar

URL: https://www.reduktordergisi.com/?p=5362

Yazan - Şub 16 2016. Kategori Firma Haberleri, Haberler. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Foto Galeri

Giriş | Designed by Gabfire themes YukarıYukarı