Tarım-Hayvancılık ve İ-Mak Redüktör

IMG_5354

 

Ülkemizin önemli gelir kaynaklarından tarım ve hayvancılık sektörü son zamanlarda diğer birçok sektördeki gibi daha hızlı ve daha verimli üretim yapmanın yollarını aramaktadır. Artan dünya nüfusunun taleplerini karşılayabilecek üretim hızlarına ulaşmak elbette ki yüksek teknolojili ekipmanlar kullanmaktan geçiyor.

 
İçinde bulunduğumuzu dönemde hemen hemen tüm sektörlerde yaşanan durgunluk gözden kaçmıyor. İnsanlar harcamalarını kısıyor, şirketle yatırımlarını durduruyor yada erteliyor ancak tarım, hayvancılık ve gıda sektörü global olarak ne denli büyük bir kriz yaşanırsa yaşansın büyümesini sürdürüyor. Bunun başlıca sebebi önlenemez nüfus artışına bağlı olarak artan gıda talebi. Türk gıda üreticileri de boş durmuyor elbette, hayvancılık alanında daha yüksek et ve süt verimlerine ulaşmak, tarım alanında mevsimlerden bağımsız olarak üretim yapabilmek ve yüksek miktarlarda üretim yapmak için teknoloji takip ediyorlar.

 
İ-Mak Redüktör A.Ş. kurulduğu günden bu güne hayvancılık da dâhil olmak üzere sanayinin tüm dallarında kullanılacak redüktörler üretmektedir.11 seri üretim toplam 17 farklı ürün ailesi ile 350.000 farklı kombinasyonda redüktör üretebilmekte ve ulaştığı esnek üretim imkânları neticesinde müşteri odaklı ürünler üreterek sanayicinin beğenisi kazanmıştır.

 
Bilindiği gibi hayvancılık sektörü gerek hayvan verimliliği gerekse insan sağlığı göz önünde bulundurulduğunda son zamanlarda oldukça sıkı denetimler geçiren ve üretim koşulları sıkı yasalarla korunan bir sektör haline gelmiştir. Hayvanların üretim anından tutun, sofralarımıza et ve süt ürünü olarak girdiği ana kadar geçirdiği aşamaların her biri kendi alanında önem arz etmektedir. Son derece rutubetli ve bakteri oluşumuna uygun ortamların sık görülmesi, üretimde kullanılan komponentlerin de özenle seçilmesini gerektirmektedir. Örneğin et işleme tesislerinde ya da süt ürünleri işleme tesislerinde metal yüzeylerin paslanmaz çelik malzemeden üretilmesi önemlidir aynı zamanda mekanik güç aktarım ürünlerinin de gıda ile temas eden noktaları paslanmaz çelik ya da yüksek korozyon dayanımına sahip boya ile korunmalı ve kullanılan yağlayıcıların gıda üretimine uygun seçilmesi gerekmektedir. Üretim aşamaları olarak biraz daha geriye, çiftlik ortamına dönecek olursak hayvan kaşıma fırçaları, gübre kazıma makinaları ve süt sağma makinaları mekanik ekipmanlara örnek verilebilir. Bu ekipmanlarda hayvan sağlığını ve verimi üst düzeye taşımak için kullanılan ekipmanlardır. İ-Mak Redüktör, İRKM serisi redüktörlerin kullanıldığı gübre kazıma makinaları ahırlardaki gübreyi hızlı bir şekilde temizleyerek hayvanların temiz kalmasını sağlar. İRFM serisi ürünlerin kullanıldığı inek fırçaları ise hayvan bakımını iyileştirir ve barınaktaki doğru inek trafiğini teşvik eder.

 
– İnek sağlığı
– İnek konforu
– Hayvan rahatlığı
– Toplam performansı arttırır.

İnek fırçası, inekleri temiz, meşgul ve sakin tutarken kan dolaşımını artırarak hayvan bakımını iyileştirir. İnekler kendilerini kaşımak için etrafa sürünmeyecek bu da masrafları ve kazaları önleyecektir. Aynı zamanda daha iyi yem alımı ve süt verimi dolayısıyla inek performansı artıracaktır.

İ-Mak Redüktör ürünleri hayvancılık sektöründe kullanıldığı gibi tarım alanında da yoğunlukla kullanılmaktadır. Tarım ürünlerini yetişme aşamasından taşınmasına, depolanmasından işlenmesine kadar tüm aşamalarda güvenle kullanılmaktadır. Tarlalarda tahıl taşımak için kullanılan küçük helezonlardan, liman işletmelerinde kullanılan dev helezonlara kadar geniş bir yelpazede tüm helezon üreticilerinin kullandığı YP serisi paralel milli ve İR serisi helisel dişlili redüktörler 13000 Nm ‘ye kadar güç ihtiyaçlarını karşılayabilmektedirler. Aynı zamanda tahıl depolama silolarında kullanılan kovalı elevatörler de kullanılan İRO serisi şaft montajlı redüktörler de tarım sektöründe sıklıkla kullanılmaktadır.

buykamagrausa.com


e-bülten'e üye olun
E-Posta:

Redüktör Dergisi Reklamlar

URL: https://www.reduktordergisi.com/?p=5802

Yazan - Haz 22 2016. Kategori Firma Haberleri, Haberler, Ürünler. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Foto Galeri

Giriş | Designed by Gabfire themes YukarıYukarı