Delik Taşlama Tezgâhı’nda Devrim Niteliğinde Yenilik

Yeni taret tipi iş kafası

Yeni bileme ünitesi – kesinlikle daha stabil.

Yeni ölçüm probu

Studer’den CT960 Delik Taşlama Tezgâhı’nda Devrim Niteliğinde Yenilik

10 senedir üretimi yapılan CT960 CNC delik taşlama tezgâhı yeni görünüşü ve özellikleriyle Stutgart – AMB fuarında sergilenerek basına tanıtıldı. 4 adet taret tipi delik taşlama iş mili olan en karmaşık taşlama işlerini bile yüksek hassasiyette yapabilen tezgâhın daha hızlı ve hassas çalışabilmesi için devrim B ekseni ve iş millerinde devrim niteliğinde yenilikler yapıldı.

Fritz Studer AG firması 100. Kuruluş yılını kutlamaktadır. 1994 ilkbaharından beri Körber vakfının bir parçası olan ve takım bileme, profil taşlama ve silindirik taşlama tezgahları üreten Schleifring Group bünyesinde çalışmaktadır. STUDER, SCHAUDT ve MIKROSA silindirik taşlama tezgâhları, silindirik taşlama sektöründe her sektöre uyan universal tezgâhları, çok çeşitli aplikasyon bilgisi ve tecrübesi, geniş satış ve servis desteği ile rakipsiz durumdadır.

STUDER, 18-22 Eylül 2012 tarihleri arasında Stutgart kentinde düzenlenen AMB uluslararası metal işleme fuarında yeni geliştirdiği CT960 universal delik taşlama tezgâhını sergilemiştir.

Studer_CT960_Delik_Taslama_Tezgahi

Yüksek hızda dönebilen iş kafası

Studer, özellikle kesici takım, havacılık ve otomotiv sektörü olmak üzere bir çok sektörde tüm delik taşlama aplikasyonları için en optimal tezgahlara sahiptir. Bu tezgâhlarda takım çeliği, tungsten karbür, seramik ve cam malzemeden üretilen, kalıp setleri, yaylı pensler, takım tutucu fikstürler, hidrolik komponentleri, medikal parçaları gibi çoğunlukla ufak ve orta büyüklükteki parçaların üretimine odaklanılmıştır. Bunlardan bir tanesi de 4 adet taret tipi iş miline sahip, tamamen interpolasyon yapabilen B ekseni ile taşlama yapabilen CT960 CNC universal delik taşlama tezgâhıdır. CT960 tezgâhı uzun süredir yapılan çalışmalar sonucunda Fritz Studer AG tarafından Biel’de bulunan delik taşlama merkezinde geliştirildi.

Yeni taret tipi iş kafası

Yeni taret tipi iş kafası

Dört iş mili içinde sonsuz açıda pozisyonlama imkânı

Yeni doğrudan tahrikli taret tipi iş kafası tezgâhın en önemli aksesuarlarından biridir. Taret tipi iş kafası tezgâha 4 iş mili ve ölçüm probu bağlanabilmesine olanak sağlar. Bu da tezgâhta sökme bağlama ve ölçüm gibi boşa geçen zamanları azaltarak tek bağlamada parçaların en hassas şekilde bitirilmesini sağlar. Taş kafası 90°’yi 2 sn’den daha kısa sürede, 270°’yi de 3 sn’den daha kısa sürede dönebilmektedir. Dört iş milide –5° ile +30° arasında sonsuz farklı açıda pozisyonlama yapabilmektedir. Daha önceden bu işlemler mekanik olarak yapılırken, yeni sistemde StuderSimCT yazılımı ile tamamen otomatik olarak yapılabilmektedir.

Hızlı ve aşınmayan B ekseni

Hızlı ve aşınmayan B ekseni

Hızlı ve aşınmayan B ekseni

CT960 tezgahının en önemli yeniliği ise otomatik olarak +61° ile -91° arasında dönebilen ve tahrikli motorla çalışan iş kafasıdır. İş kafasının bulunduğu B ekseninin interpolasyon yapabilmesi sayesinde radyuslar çok hassas ve hızlı bir şekilde taşa profil vermeye gerek kalmadan taşlanabilmektedir. Yeni dizaynı sayesinde B ekseni tamamen kapalı ve sürtünmesiz çalıştığından dolayı daha hızlı ve hassas taşlama yapılabilmektedir. B ekseni pozisyonlama hassasiyeti 1/10,000°’dir.

Yeni ölçüm probu

Yeni ölçüm probu

Yüksek Hassasiyetin detayları

Bununla birlikte tezgah üzerindeki aksesuar ve ekipmanlarda optimum taşlama sonuçlarına ulaşmakta çok önemlidir.
Yeni CT960 tezgâhında yapılan yenilikler;
• Yeni soğutma sistemi
• Daha rijit bir yapıya sahip yenilenen GGG60 döküm tezgâh gövdesi
• Yeniden dizayn edilen bileme ünitesi ile daha hassas bileme yapılabiliyor.

Yapılan yenilikler tezgâhın eskiye göre daha hassas ve daha rijit çalışmasında önemli rol oynamaktadır.

Yeni bileme ünitesi – kesinlikle daha stabil.

Yeni bileme ünitesi – kesinlikle daha stabil.

 

Bu haberi PDF olarak okumak için tıklayın>>STUDER_CT960_Delik_Taslama_Tezgahi


e-bülten'e üye olun
E-Posta:

Redüktör Dergisi Reklamlar

URL: https://www.reduktordergisi.com/?p=3662

Yazan - Şub 12 2013. Kategori Haberler, Makine, Ürünler. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Foto Galeri

Giriş | Designed by Gabfire themes YukarıYukarı