Bonfiglioli’nin Türkiye’deki Hedefleri Büyük

Bonfiglioli Türkiye Genel Müdürü Murat Güracar

Kontrol ve güç transmisyonunda dünyanın önde gelen firmalarından Bonfiglioli, 1956 yılında İtalya’da kuruldu. İtalya, Hindistan, Almanya gibi pek çok ülkede üretim tesisleri bulunan Bonfiglioli, son kullanıcıya hizmet veren 30’u aşkın satış bürosu ve 100’ü aşkın bayisi ile 18 ülkede satış ve servis imkânı sunmaktadır. Dünyada çapında 3 bin 300’ü bulan çalışanıyla müşterilerine en iyi lokal desteği vermektedir. Rekabetçi ürün politikası, efektif müşteri servisi ve genişleme planları ile birlikte Bonfiglioli, her sektörde mümkün olan teknolojinin en iyisini ve en kısa teslimat sürelerini sağlayarak kendini müşteri memnuniyetine adamıştır.

Artan kapasiteye cevap verebilmek amacıyla kurulan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni montaj fabrikası bir törenle açıldı.

Bonfiglioli Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Sonia Bonfiglioli

Bonfiglioli Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Sonia Bonfiglioli

Açılış töreninde konuşan Bonfiglioli Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Sonia Bonfiglioli, şirketin ikinci neslini temsil ettiğini, şirketin babası tarafından 1956 yılında kurulduğunu hatırlatarak, “İki ülkenin endüstri alanında birlikte büyümesi ve hedeflerine ulaşması için buradayız. Teknoloji önemli ancak başarı çalışanlarımızın sinerjisiyle mümkün olacaktır. Hedefe ulaşmak için hızla gelişen ve değişen dünyada zamana ayak uydurmalıyız. Rekabet edebilmek için yeni teknolojilere odaklanacağız. Bu nedenle otomasyon uygulamaları için mekatronik bölümü aktive edeceğiz. Uluslararası olabilmek için müşterilerinize yakın ve onların yanında olmak zorundasınız. O yüzden Türkiye pazarındayız” dedi.

Bonfiglioli Türkiye Genel Müdürü Murat Güracar ile ürünleri ve gelecek hedeflerine yönelik bir röportaj gerçekleştirdik.

Bonfiglioli Türkiye Genel Müdürü Murat Güracar

Yeni montaj fabrikası hakkında bilgi verebilir misiniz?

4.000 m2 açık alan üzerine kurulu 2.500 m2 kapalı alanda üretim yapan Bonfiglioli Türkiye; İzmir merkez fabrikası haricinde İstanbul ve Ankara bölge müdürlüklerinde 40’ı aşkın çalışanı ile hizmet sunuyor. Kontrol ve Güç Transmisyonunda her tür aplikasyon için çözüm üretebilen Bonfiglioli Türkiye, her zaman teknik destek ve servis hizmetini en iyi şekilde ve en kısa sürede sağlıyor.

Yeni montaj fabrikasına, artan kapasite yüzünden mi ihtiyaç duyuldu?

2006 yılında girdiğimiz Türkiye pazarına da çok güveniyoruz. 2009 yılında yaşanan global krizin etkilerine rağmen 5 yılda ciromuz 2 katına çıktı. Gelecekte de 2 katına çıkacağına inanıyoruz. Artan kapasiteye cevap verebilmek amacıyla İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki montaj fabrikasını yine aynı bölgedeki yeni binasına taşıdık.

Açılış konuşmanızda sadece Türkiye pazarına değil, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri’ne de köprü olacağınızı söylediniz. Bunu biraz daha açabilir misiniz?

Bonfiglioli genel merkezinin aldığı kararla, Bonfiglioli Türkiye’nin bundan böyle Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri’ne de hizmet verecek. Bugüne kadar İtalya’dan hizmet verilen bu pazarın kontrolü, Türkiye’ye geçti. Bu durum Türkiye’nin önemini arttırıyor. Önümüzdeki yıllarda bu bölgede büyümeye odaklanacağız. Bu bölgeye başlayan ihracat bu kararla birlikte daha da artacak.

Türkiye’deki montaj fabrikasında ürün portföyünde hangi ürünler yer alıyor?

Giderek daha yüksek teknolojili makinelerin üretildiği Türkiye’de de ürün gamımızda yer alan servo motorlar, sürücüler ve boşluksuz redüktörlere olan talep artıyor. Bu alanda önemli bir pazar oluşuyor. Gittikçe büyüyecek olan bu pazarın önemli oyuncularından birisi olmak istiyoruz. Bu hedefe ulaşmak için bu alana yönelik yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Genel olarak ürünlere bakacak olursak şunları sayabiliriz: Sonsuz Vidalı Redüktörler, Sonsuz Vidalı Özel Redüktörler, Helisel Dişlili Redüktörler, Tek Kademeli Helisel Redüktörler, Ayna Mahruti Tip Redüktörler, Yön Değiştirici Redüktörler, Paralel Şaftlı Dişli Üniteleri, Bevel helical speed reduced, Şaft Tipi Redüktörler, Helisel Dişli – Paralel Milli Redüktörler, Planet Tip Redüktörler, Mechanical Speed Variators.

Bonfiglioli Türkiye olarak hangi pazarlara yönelik çözümler sunuyorsunuz?

Bonfiglioli olarak ağırlıklı Tekstil Makineleri, Gıda Makineleri, İş Makineleri, Çimento mikserleri, Seramik – Beton Makineleri gibi çok farklı pazarlara hizmet veriyoruz. Otomasyon konusunda faaliyetlerimiz de aratarak devam ediyor.

Global olarak Bonfiglioli’nın faaliyetleri hakkında bilgi verebilir misiniz?

Bonfiglioli Grubu’nun hâlihazırda endüstriyel uygulamalara, mobil uygulamalara, rüzgâr türbinlerine ve fotovoltaik sistemlere yönelik güç aktarma üniteleri ve otomasyon sistemleri üretiyor. Şirketimiz bu alanda İtalya’nın en büyük ve dünyanın da üçüncü büyük firması konumunda bulunuyor.

Bonfiglioli’nin yeni geliştirdiği ve/veya Türkiye’ye tanıtmak istediğiniz bir ürün var mı? Özelliklerinden bahseder misiniz?

Bonfiglioli sadece mekanik değil, aynı zamanda elektronik ve mekatronik güç aktarma sistemleri konusunda da dünyanın önemli firmaları arasında bulunuyor. Türkiye’de tüm sektörlerde kalite anlamında bir gelişim yaşanıyor ve bu her geçen gün artıyor. Müşterilerin beklentileri değişiyor. Bonfiglioli Grubu sistem çözümlerine, inovasyona ve sistem güvenliğine odaklanmış bir şirket. Bunu da Türkiye pazarında en iyi şekilde uygulamaya çalışıp bu sektörde öncü rol oynamak istiyoruz.

Son dönemde invertör serilerimize ağırlık verdik. Agile serisi 0,25KW ile 11 KW arasında, monofaz ve trifaz (230V-400V) olarak tüm tesislerde enerji verimliğini arttırmak için tasarlanmıştır. Bu yeni seri invertörler oldukça zorlu uygulamalarda çalışabilecek şekilde tasarlandı. Aynı zamanda bileşenlerinin çok daha hızlı ve kolay şekilde değiştirilebilecek şekilde dizayn edildi.

Giderek daha yüksek teknolojili makinelerin üretildiği Türkiye’de de ürün gamımızda yer alan servo motorlar, sürücüler ve boşluksuz redüktörlere olan talep artıyor. Bu alanda önemli bir pazar oluşuyor. Bu nedenle bu pazarda yer almak ve önemli oyunculardan birisi olmak istiyoruz. Bu nedenle de bu alana yatırım yapacağız.

Türkiye’de hizmet verdiğiniz sektörde karşılaşılan en büyük sorun sizce nedir?

Güç aktarma ve kontrol sistemleri alanındaki en büyük sorunlardan biri düşük teknolojili kalitesiz ürünler. Sektördeki firmaların, öncelikli olarak Ar-Ge çalışmalarına yönelip, disiplinli bir şekilde inovasyon projelerini hayata geçirmeleri ve sanayimizin ihtiyacı olan daha teknolojik ve kaliteli üretimi gerçekleştirmeleri gerekiyor. Ancak bu şekilde Türkiye imalat sanayisine gereken destek sağlanabilir ve üretilen katma değer en yüksek seviyelere çıkabilir.

Türkiye’de rüzgar enerjisinin giderek artan bir şekilde değerlendirildiğini görüyoruz. Sizin dünya trendlerine göre Türkiye öngörünüz nedir? Türkiye’de hizmet verdiğiniz hangi alanın daha gelişeceğini düşünüyorsunuz?

Son yıllarda güneş, rüzgar enerjileri gibi kaynakların kullanıldığı yüksek teknoloji içeren sistemlerin dünyada ve Türkiye’de daha çok talep edilmeye başlandı. Bunların mekatronik uygulamaları ile komponent temininde de Bonfiglioli olarak önümüzdeki dönemlerde sektörde liderliği ele geçirmeyi ve potansiyel müşterilerimizin birinci çözüm ortağı olmayı amaçlıyoruz. Temel hedefimiz Türkiye’nin teknolojik gelişimine katkıda bulunarak sürdürülebilir büyüme gerçekleştirebilmek.

Bu haberin PDF formatını indirmek için tıklayın>>

 


e-bülten'e üye olun
E-Posta:

Redüktör Dergisi Reklamlar

URL: https://www.reduktordergisi.com/?p=3429

Yazan - Ara 4 2012. Kategori Haberler, Redüktör, Röportaj. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Foto Galeri

Giriş | Designed by Gabfire themes YukarıYukarı